Not rendering correctly? View this email as a web page here.

Nyhetsbrev juni 2021

I månadens nyhetsbrev kan du läsa om:

  • Pointsharp och SecMaker går samman
  • Cyberhot mot företag får inte vara en fråga för medarbetarna 
  • Sommarkampanj på YubiKeys
  • Enklare än någonsin att logga in säkert i macOS
  • Net iD och PaperCut - Hur fungerar det?

 

 secmaker_pointsharp_main

 

Pointsharp och SecMaker går samman

Samtidigt som cyberangreppen blir fler och svårare att hantera, minskar kundernas förmåga att bygga tillräckligt starka lösningar. Man har varken kunskap eller tid att drifta och utveckla den mängd IT-säkerhetslösningar som krävs för att bygga en tillräckligt stark tröskel mot angripare. Det är mot den bakgrunden som vi på SecMaker och Pointsharp, med stöd av Main Capital, nu går samman.

Läs mer om vår resa framåt här

Cyberhot mot företag får inte vara en fråga för medarbetarna

Att förlita sig på lösenord för företagets IT-säkerhet är i praktiken att lägga över ansvaret på medarbetarna. Det innebär också en ökad risk. Intrången som tidigare skedde främst genom att hacka företagens IT-skydd sker nu istället i högre grad genom att försöka komma åt medarbetarnas inloggningar. För cyberkriminella är hackerattacker av olika slag ofta väldigt lönsamt. Och det enklaste för dem är att sikta in sig på den svagaste länken – den enskilde medarbetaren arbetandes på distans och uppkopplade med lösenord mot företagets resurser via dåligt skyddade hemmanätverk.

Läs mer här

SecMaker - hemarbete oroar-min 

YubiKey-5-Series-SecMaker

 

Sommarkampanj på YubiKeys

Under hela sommaren erbjuder vi hela YubiKey 5 serien till kampanjpris. Passa på och fyll på lagret inför hösten när vi förhoppningsvis får se fler av våra kollegor tillbaka på kontoret.

Hitta vilken modell som passar dig och beställ din YubiKey här

Smartkortsinloggning i macOS

Har du som mac-användare tidigare upplevt det som krångligt att logga in med ditt smartkort i macOS? Att ha koll på alla kommandon som krävs för att det ska fungera som det ska är något som historiskt sett har tagit tid och varit krångligt. Nu kan du tack vare Net iD Client och macOS 11 (Big Sur) enklare än någonsin få en stark inloggning till din Mac med smartkort eller YubiKey.

Läs hela artikeln här

SecMaker - smartkortsinloggnin macOS 

Net iD_Papercut

Se hur det fungerar - Net iD och PaperCut

Net iD Portal och PaperCuts follow me print lösning gör det möjligt att använda ditt smartkort både för inloggning och follow me print. Genom att samla administrationen av certifikat, inpassering och follow me print i Net iD Portal sparar organisationen både tid och pengar. I slutet på maj var vi på plats under Geek Meet för att berätta mer om lösningen. 

Vill du veta hur det fungerar? Läs mer här

SecMaker önskar Glad sommar

Glad sommar! 

Har du länge funderat på att ta tag i inloggningsutmaningen på din arbetsplats? Passa på att boka ett förutsättningslöst möte med oss under sommaren när allt är lite lugnare. Vi ser fram emot tills det finns möjlighet att ses på riktigt men tills dess träffar vi gärna dig digitalt och går igenom vilka utmaningar du och din organisation står inför och hur SecMaker kan medverka till bättre fungerande IT-säkerhet. 

Boka ett möte med oss inför sommaren redan nu.

 

SecMaker och Covid-19

Vi utvärderar kontinuerligt riskerna och följer de direktiv och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Utrikesdepartementet samt
vidtar nödvändiga åtgärder för att minimera eventuell påverkan på våra tjänster och leveranser till följd av Coronaviruset.

Vill du läsa mer om hur vi hanterar Covid-19, läs mer här.

Footer nyhetsbrev-min