Not rendering correctly? View this email as a web page here.


Nyhetsbrev Oktober 2018

Hej,

I månadens nyhetsbrev kan du läsa om hur man som arbetsgivare skapar en säker IT-miljö,
hur Net iD with Intel® Authenticate
 fördjupar säkerheten på klienten och myterna som försvårar IT-säkerheten. 

Så skapar du en IT-miljö - Net iD

Så skapar du en säker IT-miljö

Människor agerar på olika sätt med datasäkerhet på jobbet och hemma. Ofta utgår människor från att arbetsgivarens infrastruktur är skyddad, och att de därför inte behöver ta eget ansvar. Men samtidigt ökar användandet av privata mobiler, datorer, uppkopplingar och tjänster även i arbetet, vilket gör det svårare för IT-avdelningen att ha full kontroll över alla enheter som är kopplade mot arbetsplatsen.

Alla organisationer behöver produktiva arbetsmiljöer som också garanterar säkerhet och ger fullgott dataskydd. Medarbetarnas medvetenhet och kunskap om hot mot datasäkerhet är grundläggande när mobilitet, flexibilitet och distansarbete har blivit vardag.

Läs hela blogginlägget här

 
Net iD for Intel Authenticate

Net iD with Intel® Authenticate

SecMaker månar aktivt om sin oberoende roll och samarbetar med alla ledande leverantörer av systemplattformar, hårdvara, smartkort och andra certifikatbärare. På så sätt säkerställer vi att integration mot just din IT-miljö fungerar. Vi och våra teknikpartners är övertygade om att stark individbaserad autentisering är avgörande för att hindra hackare att få tillgång till konton.

Med Net iD och Intel® Authenticate Solution blir användaruppgifter och enheter inte mottagliga för manipulering eftersom hårdvara, mjukvara och firmware bildar en integrerad säkerhetslösning.

Ladda ner vår solution brief här

Myterna som åsidosätter IT-säkerheten - Net iD

Myterna som försvårar IT-säkerheten

Säkerhetsexperterna är överens. Den mänskliga faktorn är den största risken för att känslig eller affärskritisk information ska hamna i fel händer. Användarna slarvar alltför ofta med lösenorden. Hackare kan enklare än någonsin ta reda på lösenord och göra intrång utan att lämna spår. Det orsakar enorma kostnader för individer, företag och samhälle.

Dagens IT-ansvariga måste snabbt hitta nya lösningar som skyddar information och affärsapplikationer från obehörig insyn, och erbjuder kvalificerad IT-säkerhet i en alltmer flexibel och mobil värld. Vi har samlat de vanligaste frågorna vi möter kring certifikatsbaserad säkerhet.

Läs hela blogginlägget här

Nu finns YubiKey 5 serien i vår webshop

Med Net iD Enterprise och Net iD Portal får du total livscykelhantering av certifikat till din YubiKey. 

Utöver PKI-funktionaliteten stödjer YubiKey ett flertal andra protokoll för olika användningsfall. Du kan då kombinera full PKI-baserad säkerhet för inloggning till datorn och komplettera med engångskoder för inloggning mot andra målsystem.

YubiKey 5 serien hittar du i vår webshop och finns i följande modeller: YubiKey 5 NFC, YubiKey 5 Nano, YubiKey 5C, och YubiKey 5C Nano.

Stöd för YubiKey 5 finns från version 6.7.2 av Net iD Enterprise.

YubiKey5serie_Netid 

Träffa SecMaker på Atea IT-arena

Under september och oktober kan du träffa våra experter på inte mindre än 15 orter från norr till söder. Atea IT-arena är Ateas populära roadshow där du på din hemort får bekanta dig med de ledande IT-leverantörerna i Sverige.
Se hur vi tillsammans med Citrix och Igel skapar en lösenordsfri arbetsmiljö och därmed nöjdare och produktivare användare.

Med Net iD, Citrix, och tunna klienter från Igel kan du bygga lösningar som gör det möjligt för dina användare att snabbt, smidigt och säkert komma åt applikationer oberoende av geografisk plats och enhet.

Se orter, datum och anmäl intresse här.

Atea IT-arenan - Net iD, Citrix, Igel

KommITS Teknikdagar

Den 18–19 september deltog SecMaker på KommITS Teknikdagar där temat var artificiell intelligens och automatisering som lösning på kommunala utmaningar.
Under första dagen stod våra medarbetare Daniel Hällback och Patrik Larsson på scen och ställde frågan, ”Vad krävs för att man på ett säkert sätt ska kunna automatisera sitt arbete?”
Organisationer är alltid ute efter att förenkla och automatisera det dagliga arbetet.
Med stark tvåfaktorsautentisering och identitetshantering läggs grunden för singelinloggning som om den är rätt byggd ger användare snabbare tillgång till sina system.

Läs hela artikeln här

KommITS Teknikdagar 2018

Utbildning i certifikat och kortadministration

Vill du införa starkare inloggningssäkerhet?

Ta lärdom av våra proffs den 13-15 november 2018. Certezza och SecMaker har gemensamt deltagit i flera av de största inloggningsprojekten i landet. Våra erfarna handledare kombinerar praktisk teknisk erfarenhet med de teoretiska grundstenarna. 

Certifikat och kortadministration 
13–15 november, Stockholm, Gamla stan

Passa på att anmäl dig innan platserna tar slut. 
Läs mer om utbildningen här.

Net iD Training - Utbildningsschema-105384-edited 

Net iD Produktfamilj

Här hittar du de aktuella versionerna och release notes av Net iD produktfamilj. 

Net iD Enterprise v6.7.2
Net iD Portal v5.4.2
Net iD Access för iOS
Net iD Access för Android

Net iD produktfamilj -Supported Operating Systems

Du hittar all dokumentation om våra produkter här.

Aktivitetskalender
I höst drar aktiviteterna igång på nytt. Träffa våra lösningsarkitekter i höst och ställ frågor om Efos, ta del av nyheter ihop med teknikpartners eller kom och prata med oss om era behov och vad vi kan göra för att hjälpa just er.

18-okt - Atea IT-arenan, Luleå
23-okt - Atea IT-arenan, Örebro
24-okt - Atea IT-arenan, Borlänge
24-26 okt - CUG Tech Norge, Oslo
25-okt - Atea IT-arenan, Karlstad
6-7 nov - Digital health and social care, Helsingfors
07-nov - Atea IT-arenan, Göteborg
13-nov - EHiN, Norge, Oslo
13-15 nov - Certifikat och kortadministrationsutbildning, Stockholm
04-dec - Certezzas Säkerhetsdag

Vill du veta mer om SecMakers medverkan, kontakta Pernilla Walkin