Not rendering correctly? View this email as a web page here.
top nyhetsbrev2

Nyhetsbrev juni 2020

I junis nyhetsbrev kan du läsa om:

  • Svenskar och deras syn på digital säkerhet
  • Cybercom Signport har nu stöd för mobil autentisering med Net iD
  • Hemarbete är en guldgruva för IT-attacker
  • SecMaker och Stratodesk i samarbete
  • FIDO2 och PKI är en utmärkt combo
  • Den mänskliga faktorn ska inte vara en faktor

 

Undersökning – Svenskar och deras syn på digital säkerhet

Vi anlitade PFM Research under våren 2020 som intervjuade 1000 Svenskar om deras syn på digital säkerhet och lösenordshantering. Både arbetsrelaterat och privat. Resultatet från undersökningen visar bland annat på brister med det skrivna lösenordet, kopplade till den mänskliga faktorn. Fyra av tio använder samma lösenord privat som på arbetet. Ett faktum som givetvis också cyberkriminella är medvetna om och därför också aktivt försöker röja privata lösenord i hopp om att senare komma åt resurser hos deras arbetsgivare.

Läs hela artikeln här

svenskarna om digital säkerhet 

 

Cybercom och Net iD Access

 

Cybercom SignPort – nu stöd för Net iD Access

Cybercom som nu har lagt till stöd för autentisering och signering med Net iD Access i sin tjänst SignPort. Det innebär att du som använder SignPort enkelt kan låta dina användare logga in och signera med smartkort, YubiKey eller mobilen.

Läs hela artikeln här

Hemarbete – en guldgruva för IT-attacker

När nästan alla arbetar hemifrån ökar risken för informationsläckor.
En av orsakerna är att företag fortfarande förlitar sig på lösenord som enda inloggningsmetod till sina system. I takt med att angreppen har blivit mer sofistikerade och svårare att identifiera, är problemet viktigare än någonsin att ta tag i.


Läs hela artikeln här

 guldgruva för IT attacker

 

SecMaker och Stratodesk i samarbete

Net iD for Citrix är nu tillgängligt på Stratodesk tunna klienter som kör Linux. Med kunder inom myndigheter, sjukvård, bank och storföretag i Nordamerika och runt om i världen tillhör Stratodesk de större aktörerna på området. Stratodesk har sitt huvudkontor i San Francisco och utvecklar programvara för tunna klienter och virtuell applikationsleverans. Precis som SecMaker har dom långvariga teknikpartnerskap med bland annat Citrix, VMware och Imprivata. Det säkerställer kvalitet, innovativa nya funktioner och komplett och aktuell integration av tredjepartsprodukter.

Läs mer om samarbetet här

Kombinera pki och fido

 

Knyt ihop styrkan av två världar - FIDO2 och PKI är en utmärkt combo

Någon har sagt att PKI är 30% matematik och 70% tur. All IAM-hantering kräver en process - rutiner, dokumentation, uppföljning och kontroll. Att få processen att fungera kan vissa skämtsamt kalla ”tur” eftersom den involverar något så komplext och oförutsägbart som människor. Varje organisation har sin kultur och sina värderingar. De är olika. Att kunna anpassa verktygen efter önskat arbetssätt och regelverk är avgörande för ett smidigt införande av säker autentisering i organisationens arbetsflöden.

Läs hela artikeln här

Den mänskliga faktorn ska inte vara en faktor

Nyligen avslöjade TV4 Nyheterna att IT-säkerheten brister hos flera svenska myndigheter. Till sitt försvar pekar myndigheterna på den mänskliga faktorn som orsak snarare än tekniken. Så är det ofta, men än vanligare bakom säkerhetsluckor är tilliten till det skriftliga lösenordet. Denna uråldriga metod fortsätter att dominera. I dagens samhälle är det dock inte ens i närheten av ett tillräckligt skydd.


Läs mer om debatten här

 
erik-mclean-Zi37yau-o_U-unsplash

 

julian-dik-J8UxC64PHMg-unsplash-min

Glad sommar!

Har du länge funderat på att ta tag i inloggningsutmaningen på din arbetsplats? Passa på att boka ett förutsättningslöst möte med oss under sommaren när allt är lite lugnare.

Vi träffar gärna dig och går igenom om vilka utmaningar du och din organisation står inför och hur SecMaker kan medverka till bättre fungerande IT-säkerhet. 

Boka ett möte med oss redan nu så bjuder vi på glass.

 

SecMaker och Covid-19

Vi utvärderar kontinuerligt riskerna och följer de direktiv och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Utrikesdepartementet samt
vidtar nödvändiga åtgärder för att minimera eventuell påverkan på våra tjänster och leveranser till följd av Coronaviruset.

Vill du läsa mer om hur vi hanterar Covid-19, läs mer här.

Footer nyhetsbrev-min